Perjantaina tultiin viiden päivän mittaiselta reissulta Savonlinnasta. Oli kyllä hieno nähdä sitäkin puolta suomea, kun en koskaan ollut siellä käynyt. Hotelli sijaitsi aivan keskustassa saarella, kävelysillan päässä oli tori jossa kävimmekin melki joka päivä. Olihan siellä pakko käydä maistamassa ne perinteiset savonlinnalaiset eli LÖRTSYT. : )

Kuva hotellin parvekkeelta

1810032.jpg

Ohjelmaa oli, niin aikuisille kuin lapsillekin, kaikille päiville riittävästi; retkiä kuntojumppaa, kuntosaliohjausta, sählyä... uimassa käytiin varmasti 2 x päivässä, joten ei se pelkäksi löhölomaksi jäänyt... : )

1810037.jpg

Maisemat oli kyllä mahtavia..

.1810214.jpg

1810067.jpg

Ruoka oli tietysti mahtavaa, kalaa oli tarjolla paljon ja siitäkös tytöt tykkäs. Ei ne sit oikein muuta syöneetkään kun kalaa. : ) Ei ole ainakaan äitiinsä tullut siinä asiassa. : ) Minä nautin kun sai mennä valmiiseen ruokapöytään, se on semmosta harvinaista herkkua, oikein luksusta!

Torstaina kävimme Olavinlinnassa, eihän sitä voinut olla kokematta. Olin vaan kamerassa onnistunut (tekniikan ihmelapsi kun olen) laittamaan jotku ihme säädöt päälle ja melki kaikista kuvista tuli musta-valkoisia..

1810030.jpg

Tällaiseen torniin pääsi kiipeämään vain oppaan johdolla.

1810131.jpg

Ylhäältä tornin pyöreästä ikkunasta otettu maisemakuva.

1810151.jpg

Pikkukanuuna oli löytynyt linnan läheltä järvestä.

1810145.jpg

Pienoismalli Olavinlinnasta

1810141.jpg

Olavinlinnan läheisyydessä oli aivan ihana pikku putiikki, jossa oli myynnissä käsintehtyä. AIWAN tautisen suloinen paikka!

1810028.jpg


Dante-muru oli hoidossa kaverillani Riikalla ja hyvin oli mennyt. Poitsu oli päässyt hakemaan lehmiäkin laitumelta, tosin oli kuulemma aivan liian uhkarohkea niiden kanssa... Itsesuojeluvaisto ei siis toimi vielä... : )

Perjantaina kun ajeltiin kotiin päin, tuli vettä melki koko päivän. Siinä sitten jäi Tykkimäki-visiittikin haaveeksi, mutta ei se tyttösiä paljon hetkauttanut, niillä raukoilla kun oli niiiiiin kova ikävä koissua. Tosiaan vettä tuli koko päivän ja siitä kelistä johtuen voitte arvata mihin koira pääsi ensimmäiseksi kun tultiin kotiin.. : ) No, toinen nautti vaan, painoi päänsä mun polviin ja nojas siihen kun pesin sitä. Kuivatuksen jälkeen oli lupa tulla mamman kainaloon sohvalle. : ) Ilmeisesti suihkusta johtuen poitsu rupesi tärisemään, kai se kylmä meni sitten karvan juureen, laitoin viltin sen päälle ja tärinä lakkas plus että poika nukahti ihan umpiuneen. Olihan silläkin ollut touhukas viikko kavereiden kanssa painattaessa ja kaikkea uutta oppiessa.

1810057.jpg

Vaikka Tykkimäki jäikin haaveeksi oli mun loman huipentuma vielä tiedossa. Nokka suunnisti kohti Koriaa, josta ABC:ltä löytyy Novitan tehtaanmyymälä. : ) : ) En ollut koskaan ennen käynyt ja odotin siltä tietysti kauhiasti. No, pienoiseksi pettymykseksi se jäi tai sitten olin siellä huonona päivänä. Olihan siellä laaja skaala lankoja, mutta edullisemmin saan ne ostettua kyllä Novitan nettikaupasta... Jokunen pussukka sentään jäi käteen niitä maanantaipäivän versioita lankakeristä.

Huopasta, uutta Polkaa ja Sonjaa, jota itseasiassa oli toinen samanlainen kasa, mut annoin ne äipälle tuliaisiksi... : ) Yhdet housut ja pari t-paitaa.

1810042.jpg

Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut kesälomareissu, mutta kyllä kotiin on aina niin kiva palata. Auton mittari näytti reilusti yli 800 kilometriä matkalukemaksi, en ole koskaan ajanut sellaisia määriä pienen ajan sisään, itseasiassa kahtena päivänä vaikkei perättäisiä ollutkaan. Kertaakaan ei ajettu harhaan joka sekin on pienoinen ihme. : )

Ensi viikolla alkaakin sitten taas arkinen aherrus, meillä kaikilla.
Syksy on tullut.